Wij zijn van mening dat de beste technologie discreet, behulpzaam, bescheiden en feilloos moet werken, net als de fijnste gastheren en conciërges in onze industrie.

Het lot tarten

Er werd ons keer op keer verteld dat we te veel probeerden te bereiken; “we moesten onze product selectie verkleinen”. Hetgeen wat we wilden bouwen zou veel te moeilijk zijn voor een startende onderneming zoals die van ons. Daarbij zou de industrie al beheerd worden door grote, gevestigde bedrijven en zou het een conservatieve industrie zijn die niet open stond voor verandering. Gelukkig hebben we deze opmerkingen weg gewuifd en 3 jaar later is hier nu de Mews Commander, het meest geavanceerde cloud systeem op de hotelmarkt, evenals een groot aantal andere producten en diensten in de familie Mews. 

 

 

Wij zijn van mening dat als je mensen laat verzorgen door mensen, en je technologie laat verzorgen door de beheerder, de wereld een veel gastvrijere plek zal zijn. Dit is waarom wij producten bouwen die het bemoedigen om directe connecties te maken tussen u en uw gasten.  

Waar het allemaal begon

In 2012, toen Mews werd opgericht, hadden we de wilde droom om een hotel platform te bouwen dat volledig mobiel geoptimaliseerd was met een geïntegreerde betaaloplossing. Een hotel platform wat online in- en uitchecken mogelijk zou maken. En dit alles volledig in de cloud. We wilden een conciërge app aanbieden die het personeel van een hotel en gasten met elkaar in contact zou brengen, waardoor directe communicatie mogelijk zou zijn. Gasten moesten zich hierdoor
gewaardeerd voelen en een persoonlijke ervaring krijgen.