Satisfied Mews Customer
“ Mews brengt de flexibiliteit in ons hotel die nodig is om een “receptie-vrije” ontvangst te creëren. We zijn erg blij om de wensen van onze gasten persoonlijk vast te kunnen leggen. Snel online inchecken en het dan persoonlijk begeleiden van gasten naar hun kamer of naar de open haard in combinatie met een goed glas wijn. Dat is het warme ontvangst wat gasten bij ons kunnen verwachten, mogelijk gemaakt door Mews. ”
— Ingmar Sloothaak - Kasteel Kerckebosch - Nederland
Satisfied Mews Customer
Satisfied Mews Customer
“Pas sinds januari zijn wij begonnen met het gebruiken van Mews. De eerste ervaringen zijn geweldig! Een systeem dat vanuit de gast redeneert, flexibel is en belangrijk, wat alle medewerkers direct begrijpen.

De implementatie ging supersnel en het team van Mews kwam supersnel in actie. Tussen opdrachtverstrekking en livegang zaten maar 3 weken. In de training werd echt de tijd genomen om ons door het systeem te halen en ook hier weer, de gast staat centraal en het systeem dient alleen ter ondersteuning van die gastbeleving. Iets waar wij heilig in geloven.”
— Coen Schelfhorst - Hotel De Kroon - Nederland
Satisfied Mews Customer
Satisfied Mews Customer
“We waren al een tijdje op zoek naar een nieuw PMS systeem voor onze hotels. Toen we Mews ontdekten, vonden we alles wat we zochten. Mews is in de eerst plaats zeer gebruiksvriendelijk. Iedere nieuwe werknemer kan er zo mee aan de slag.
Het systeem is innovatief en vooruitstrevend. Heel wat handelingen zijn geautomatiseerd en dit spaart heel wat tijd uit aan de receptie. Het Mews team blijft het programma optimaliseren en verbeteren en stuurt ons regelmatig een update door met nieuwe features.
Wij zijn een heel tevreden klant!”
— Inge Decuypere - C-Hotels - België